Water-link kiest vandaag voor de technologie van morgen

ENGIE Fabricom is in joint venture met de Belgische onderneming Hydroko geselecteerd om de eerste intelligente watermeters van het land te ontwikkelen en te installeren.

Voor de eerste keer in België heeft de Antwerpse watermaatschappij water­link een concessie­overeenkomst afgesloten voor de plaatsing van intelligente watermeters in Antwerpen.

Dit vernieuwende project zal als test van start gaan met de installatie van 1.000 intelligente meters voor een periode van in principe een jaar. Bij een positieve evaluatie van dit pilootproject zullen er over een periode van 3 tot 4 jaar in totaal 205.000 intelligente meters geïnstalleerd worden. Concreet zullen dus tegen eind 2020 alle Antwerpenaren over een intelligente meter beschikken.

Hierdoor wordt het mogelijk om dagelijks van op afstand de watermeterstand uit te lezen, via het draadloze netwerk uitgerold en beheerd in België door ENGIE M2M op basis van de globale connectiviteitsoplossing SIGFOX bestemd voor het Internet der dingen.

Deze synergie wordt binnen de groep gerealiseerd en omvat dus verschillende expertises zoals bvb de integratie van technische oplossingen maar ook de Sigfox­technologie.

Voor ENGIE Fabricom kadert dit project in een evolutie van de vaardigheden, de diversificatie en ook het gebruik van nieuwe technologieën.

Hoe werkt een intelligente watermeter?

Elke watermeter is voorzien van een ‘slim’ digitaal systeem en van een telecommunicatie module die het mogelijk maakt om draadloos gegevens door te sturen over het SIGFOX­netwerk naar een toepassing van Hydroko en gebruikt door water­link. In omgekeerde richting kan de slimme watermeter vanuit de toepassing ook gegevens en instructies ontvangen.

Het SIGFOX­netwerk is een globaal ‘Internet of Things’ netwerk dat er op gericht is om allerhande apparaten of objecten via het internet met een toepassing te verbinden. In België wordt dit netwerk door ENGIE M2M uitgerold en beheerd. ENGIE M2M is een filiaal van de ENGIE Groep.

De gegevens door de watermeter opgestuurd, worden geanalyseerd en verwerkt door water­link. Dit maakt het voor hen mogelijk om snel een technisch probleem te detecteren en op te lossen zoals bv. in geval van een waterlek. Water­link kan hierdoor snel reageren en indien nodig ofwel een technicus ter plaatse sturen of vanop afstand corrigerende instructies geven aan de meter.

Een duurzame oplossing

De lancering van intelligente meters zal een meer duurzaam beheer en beheersing van het waterverbruik van de inwoners toelaten.
De installatie van deze watermeters biedt een aantal voordelen, zoals een beter comfort voor de gebruiker die niet meer fysiek aanwezig moet zijn in de woning voor een opname van de meterstanden, de permanente opvolging en analyse van het verbruik, de mogelijkheid om op afstand de watertoevoer af te sluiten in geval van een lek, ...

Bron: website Engie Fabricom 23/06/2016